Z jednoduchej ingrediencie, akou je baklažán, sa správnou kombináciou byliniek a korenín stane niečo jedinečné, čo pri ochutnávaní tohto jednoduchého, ale zaujímavého receptu vytvorí kolotoč zážitkov.
Suroviny
- Baklažán 600 g
- Rasca 1/2 čajovej lyžičky
- Kurkuma 1/2 čajovej lyžičky
- Kôpor 1 štipka
- Koriander 1 štipka
- Petržlenová vňať 1 štipka
- Slnečnicový olej 4 polievkové lyžice
- Pražený sezam 1 polievková lyžica
- Soľ
Postup
1. Baklažány rozrežte pozdĺžne na štvrtiny a položte ich na vhodný tanier na varenie v mikrovlnnej rúre.
2. Korenie zmiešajte v miske
3. Baklažán pokvapkajte olejom a posypte korením.
1.
2.
3.
4. Nastavte varenie s funkciou ventiláciou na 200 °C a čas na 25 minút.
5. Vložte baklažán a stlačením tlačidla Start spustite varenie
6. Medzitým nasekáme koriander, kôpor a petržlenovú vňať.
4.
5.
6.
7. Keď je baklažán upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
8. Lyžicou odstráňte dužinu zo šupky
9. Rozdrvte vidličkou, aby ste získali zrnitú kašu
7.
8.
9.
10. Pridajte nasekané bylinky a preložte do misky
11. Posypte opečenými sezamovými semienkami a podávajte s plátkami chleba.
10.
11.