Z jednoduchej ingrediencie, akou je baklažán, sa správnou kombináciou byliniek a korenín stane niečo jedinečné, čo pri ochutnávaní tohto jednoduchého, ale zaujímavého receptu vytvorí kolotoč zážitkov.
Vegánske
Vegetariánska
Pescetariánska
Všežravé
Suroviny
Baklažán
600 g
Rasca
1/2 čajovej lyžičky
Kurkuma
1/2 čajovej lyžičky
Kôpor
1 štipka
Koriander
1 štipka
Petržlenová vňať
1 štipka
Slnečnicový olej
4 polievkové lyžice
Pražený sezam
1 polievková lyžica
Soľ
Postup
1.
Baklažány rozrežte pozdĺžne na štvrtiny a položte ich na vhodný tanier na varenie v mikrovlnnej rúre.
2.
Korenie zmiešajte v miske
3.
Baklažán pokvapkajte olejom a posypte korením.
1.
2.
3.
4.
Nastavte varenie s funkciou ventiláciou na 200 °C a čas na 25 minút.
5.
Vložte baklažán a stlačením tlačidla Start spustite varenie
6.
Medzitým nasekáme koriander, kôpor a petržlenovú vňať.
4.
5.
6.
7.
Keď je baklažán upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
8.
Lyžicou odstráňte dužinu zo šupky
9.
Rozdrvte vidličkou, aby ste získali zrnitú kašu
7.
8.
9.
10.
Pridajte nasekané bylinky a preložte do misky
11.
Posypte opečenými sezamovými semienkami a podávajte s plátkami chleba.