Klasika francúzskej kuchyne, ktorá je v tejto verzii obohatená o pikantné tóny pistácií a sviežu a nečakanú chuť manga. Bavarois je puding, ktorý sa ľahko pripravuje, ale má skvelý účinok. Ideálny dezert na sladké zakončenie každej večere.
Suroviny
- Mlieko 1/4 dl
- Čerstvá smotana 2,5 dl
- Vaječné žĺtky 3
- Cukor 150 g
- Pistácie, vylúpané a olúpané 70 g
- Želatinové pláty 12 g
- Biela čokoláda 30 g
- 1 očistené mango 300 g
- Cukor 100 g
Postup
1. Začnete so zmäkčením želatíny v studenej vode. Potom rozmixujeme pistácie, až kým sa nezmenia na prášok a nasekáme čokoládu.
2. Následnej zmiešame v mise žĺtky s cukrom: pridáme nasekané pistácie a zalejeme mliekom.
3. Je čas preliať zmes do hrnca, postaviť na strednú teplotu a za stáleho miešania priviesť na 85°.
4. Pridáme scedenú želatínu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí.
5. V tejto chvíli zmes prelejte do misy, pridajte nasekanú čokoládu: nechajte ju úplne vychladnúť a vmiešajte šľahačku: najlejte do jednotlivých ramekinov a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
6. Tortu prelejte mangovou salsou.
7. Na omáčku zmiešajte mango s cukrom.