Klasika francúzskej kuchyne, ktorá je v tejto verzii obohatená o pikantné tóny pistácií a sviežu a nečakanú chuť manga. Bavarois je puding, ktorý sa ľahko pripravuje, ale má skvelý účinok. Ideálny dezert na sladké zakončenie každej večere.
![Bavorská torta z pistácií a bielej čokolády s mangovou omáčkou ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/11ad5e4e-5469-4b8b-af39-94675ebbd5eb/jsind9/std/400x0/556e190e-pistachio_and_white_chocolate_bavarian_cake_topped_with_mango_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Mlieko 1/4 dl
- Čerstvá smotana 2,5 dl
- Vaječné žĺtky 3
- Cukor 150 g
- Pistácie, vylúpané a olúpané 70 g
- Želatinové pláty 12 g
- Biela čokoláda 30 g
- 1 očistené mango 300 g
- Cukor 100 g
Postup
1. Začnete so zmäkčením želatíny v studenej vode. Potom rozmixujeme pistácie, až kým sa nezmenia na prášok a nasekáme čokoládu.
2. Následnej zmiešame v mise žĺtky s cukrom: pridáme nasekané pistácie a zalejeme mliekom.
3. Je čas preliať zmes do hrnca, postaviť na strednú teplotu a za stáleho miešania priviesť na 85°.
4. Pridáme scedenú želatínu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí.
5. V tejto chvíli zmes prelejte do misy, pridajte nasekanú čokoládu: nechajte ju úplne vychladnúť a vmiešajte šľahačku: najlejte do jednotlivých ramekinov a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
6. Tortu prelejte mangovou salsou.
7. Na omáčku zmiešajte mango s cukrom.