Tajomstvom dokonalého fondue je trpezlivosť. Syr sa musí rozpúšťať pomaly, k čomu prispieva nekonečné otáčanie naberačky. Akonáhle je však syrový krém hotový, bude každá zelenina neodolateľná. Vyskúšajte sami.
Suroviny
- Syr Fontina 400 g
- Plnotučné mlieko 200 g
- Maslo 25 g
- Vajce 4 žĺtky
- Soľ podľa chuti
- Artičoky, zemiaky a varená cuketa 400 g
Postup
1. Po odstránení kôry začnite krájaním syra Fontina.
2. Potom položte hrniec na sporák.
3. Do hrnca dajte syr, žĺtky, mlieko a maslo.
4. Zapnite sporák. V tejto fáze neustále miešajte, kým tekutý krém nezhustne.
5. Odstavte hrniec z ohňa, len čo zmes začne hustnúť.
6. V tomto momente je fondue pripravené na podávanie s pripravenou zeleninou.