Sépia je alternatívou mäsa na grile, najmä v lete. Prečo im nedodať trochu šmrncu omáčkou zo sviežich citrusov?
![Grilované chobotnice s citrusovým kaparovým dresinkom ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/be3ce3a0-f22f-47fe-8068-43f726ca9ed8/jsind9/std/400x0/35fe0f4a-grilled_squid_with_citrus_caper_dressing-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Sépie 8
- Kôra z jedného citróna 1
- Kôra a šťava z jedného pomaranča 1
- Kapary 1 hrsť
- Petržlen niekoľko listov
- Cesnak 1 strúčik
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Začnime tým, že sépie dobre očistíme.
2. Potom sépie vložte do misky so šťavou z jedného citróna, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja, olúpaným strúčikom cesnaku, soľou a korením.
3. Nechajte 20 minút odstáť a ochutnajte.
4. Zapnite sporák a položte naň horúcu platňu.
5. Teraz je čas smažiť sépie 5-7 minút z každej strany.
6. Prejdime k príprave dresingu: pomeľte vopred osolené kapary, pomarančovú a citrónovú kôru a trochu petržlenovej vňate.
7. Pridajte pomarančovú šťavu a niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja.