Už samotný názov tohto receptu evokuje gurmánsku rafinovať a jeho chuť nikdy nezradí prvý dojem. Je to ideálny druhý chod k dôležitej večeri, najmä ak chcete získať hodnotu za peniaze.
Suroviny
- Kuracie prsia 1
- Pomaranč 1
- Teggiasche alebo tmavé olivy naložené v oleji 2 lyžice
- Cherry rajčiny 1 vetvička
- Biele víno polovica pohára
- Majoránka 1 vetvička
- Šalvia niekoľko lístkov
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Cesnak 1 hřebíček
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Kuracie mäso najprv niekoľko hodín marinujeme v bielom víne, pomarančovej kôre, polovici byliniek a polievkovej lyžici oleja.
2. Potom do panvice pridajte lyžicu extra panenského olivového oleja, šalviu, majoránku a tymián (časť si nechajte bokom na neskôr) a strúčik cesnaku; niekoľko minút povarte a potom na ne položte dve polovice kurčaťa vybraté z marinády.
3. V tejto fáze kuracie mäso opečte z oboch strán, pridajte pomarančovú šťavu a olivy a prikryté pokrievkou varte približne pol hodiny.
4. Pridajte aj cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a zvyšné bylinky a varte na miernom ohni asi 5 minút.