Salmoriglio je najznámejšia tradičná sicílska omáčka používaná na dochutenie grilovaného mäsa a rýb. Jej názov je odvodený od oregana, ktoré je jednou z jej hlavných zložiek. V tejto aromatickej verzii sa namiesto oregana používa mäta a k citrónu sa pridáva pomaranč, čím vzniká mimoriadne zaujímavá kombinácia.
Suroviny
- Filety z morského vlka, 150 g každý 4 po 150 g
- Citrón 1
- Pomaranč 1
- Cesnak 2 strúčiky
- Mäta 2 listy
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ trošku
- Biele korenie trošku
Postup
1. V miske emulgujte štavu z citrusových plodov s olejom, nasekanou mätou, soľou a korením.
2. Namočte šikmo narezané filety z morského vlka do oleja a citrusových plodov a otáčajte ich, aby sa ochutili.
3. Filety z morského vlka naaranžujte na tanier Crisp a po marinovaní nechajte odkvapkať.
4. Vložte tanier Crisp do mikrovlnnej rúry, zvoľte Crisp a nastavte čas varenia na 8 minút.
5. Keď sú filety uvarené, ozdobte ich nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou, pridajte zmes oleja a citrusových plodov a podávajte.