Morský vlk je ľahká a voňavá ryba. Skutočnosť, že je protagonistom mnohých diét, nás nesmie presvedčiť, že nie je lahodná. Skúste jeho arómu zvýrazniť pomarančovou kôrou a niekoľkými semienkami fenikla: získate vynikajúci druhý chod.
![Morský vlk feniklový ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/0b3eb43e-5c42-433e-8190-5798566fdb13/jsind9/std/400x0/313f05d9-fennel_sea_bream-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Filety z morského vlka 4
- Fenikel 2
- Biele víno Pol pohára
- Maslo 30 g
- Pomarančová kôra nakrájaná na pásiky 1
- Olej 1 lyžica
- Bazalka niekoľko lístkov
- Semienka feniklu 1 čajová lyžička
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Najprv bryndzové filety potrieme olivovým olejom, posypeme semienkami feniklu, polovicou nasekanej bazalky a niekoľkými malými prúžkami pomarančovej kôry, osolíme a okoreníme.
2. Potom očistite fenikel a nakrájajte ho na tenké pásiky.
3. Potom položte panvicu na sporák.
4. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.
5. Pridáme fenikel, 2 minúty podusíme, osolíme, zalejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.
6. Potom fenikel odložte a na panvicu vložte filety z morského vlka; opečte ich z oboch strán, pridajte fenikel a posypte zvyšnou bazalkou a pomarančovou kôrou. Podávajte ihneď.