Kytica jesenných vôní, z kríku priamo do jedla, s hubami, petržlenom, tymiánom a klobásou. Výrazná chuť omáčky Boscaiola, ktorú je lepšie ochutnať v sprievode pohára dobrého vína, oživí zmysly z letargie prvej zimy.
Suroviny
- Rajčinová omáčka 500 ml
- Sušené hríby 100 g
- Mleté teľacie mäso 200 g
- Klobása 50 g
- Petržlen niekoľko listov
- Bazalka niekoľko listov
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Cesnak 1 strúčik
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Sušené huby najprv namočte na pol hodiny do veľkého množstva teplej vody, pričom vodu počas tejto doby dvakrát vymeňte.
2. Potom zapnite sporák.
3. Do panvice dajte lyžicu extra panenského olivového oleja, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a tymián.
4. V tomto momente ich nechajte tri minúty ochutnať, potom pridajte scedené sušené huby a mleté teľacie mäso.
5. Nechajte smažiť 5 minút na silnom ohni, potom zalejte bielym vínom a nechajte odpariť.
6. Teraz pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení približne 45 minút.