Omeleta je jedným z najznámejších receptov francúzskej tradicíe. Na rozdiel od našej "frittaty" pridávajú naši susedia plnku až po uvarení, pričom dbajú na to, aby bola zmes mierne tekutá. Pár minút...a voilá, je pripravená na vychutnanie.
Suroviny
- Vajce 4
- Varená špargľa 12
- Pražská šunka 100 g
- Údený plesnivý syr 80 g
- Maslo 2 malé hrudky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Najprv rozšľahajte vajcia a ochuťte ich soľou a korením.
2. Potom zapnite sporák.
3. Panvicu s nepriľnavým povrchom vymastite maslom.
4. Potom na ňu nalejte štvrtinu vaječnej zmesi a na jednu polovicu omelety položte pásiky syra, plátky pražskej šunky a 3 špargle.
5. V tomto momente zložte omeletu na polovicu, niekoľko minút povarte a podávajte horúcu.