Morčacie mäso patrí k najľahšiemu mäsu, a práve preto, že je tak jemné, je dôležité vybrať k nemu správnej ingrediencie. S touto kombináciou citróna, špenátu a vlašských orechov máte istotu, že sa na váš stôl dostane vyvážená a chuťovo výrazná pečienka.
Suroviny
- Morčacie prsia nakrojené na plocho, v štýle motýľa 1
- Slanina 150 g
- Vláknitý syr typu Edam 70 g
- Varený a dobre odkvapkaný špenát 500 g
- Kôra z dvoch citrónov
- Vlašské orechy 100 g
- Šalvia a rozmarín podľa chuti
- Biele víno Pol pohára
- Cesnak 1 strúčik
- Sol a korenie podľa chuti
Postup
1. Najprv moriaka posypte soľou a korením.
2. Teraz ho naplňte špenátom, nasekanými orechmi, nastrúhaným citrónom a syrom Edam.
3. Potom prsia zrolujte a otočte okolo seba, omotajte slaninou a uviažte šnúrkou na varenie.
4. V tejto chvíli zapnite sporák a postavte naň priestorný pekáč s vysokým okrajom.
5. Je čas zaliať ich extra panenským olivovým olejom, strúčikom cesnaku, šalvicou a rozmarínom.
6. Na strednom ohni nechajte ingrediencie dobre premiešať a potom na aromatickú zmes položte prsia.
7. V tejto chvíli mäso zo všetkých strán opečte, zalejte bielym vánom a nechajte odpariť, potom osoľte, okoreňte a prikryte.
8. Varte na strednom ohni asi 50 minút a posledných 10 minút nechajte pekáč odkrytý.