Ak je pravda, že nie každý má rád brokolicu a karfiol, skúste ich dať na stôl prezlečené za jemné pyré: stačí kvapka EVO a táto pochúťka si podmaní každého, aj mladšie ročníky.
Suroviny
- Ružičky brokolice 500 g
- Karfiol 500 g
- Cesnak 1 strúčik
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Začnite očistením brokolice a karfiolu a odstránením najtvrdších častí stonky.
Rozdeľte ich na ružičky.
2. V tejto chvíli postavte panvicu na sporák, pridajte 1 liter vody, strúčik cesnaku, niekoľko lístkov tymiánu a soľ.
3. Priveďte do varu a odstráňte strúčik cesnaku.
4. Je čas pridať ružičky brokolice a karfiolu.
5. Varte 12-15 minút do mäkka; rozmixujte ručným mixérom, pričom po troškách pridávajte olej. Teraz ju ochuťte nasekaným tymiánom a korením.