Celozelené jedlo s rôznymi vôňami a korením obohateným o šampanský ocot a aromatické bylinky.
Suroviny
- Zelené fazuľky 50 g
- Friggitelli (sladká talianska paprika) 50 g
- Listy mangoldu 4
- Cukety s kvetmi 100 g
- Cuketové kvety 4
- Šampanský ocot 20 ml
- Petržlen 20 g
Postup
1. Cukety nakrájajte na kúsky a pozdĺž na kvetiny a cuketové kvety.
2. Do mixéra dajte olej, bylinky, šampanský ocot, soľ a korenie.
3. Mixujte 2 minúty a prepasírujte cez sitko, aby ste získali hladkú, zamatovú omáčku.
4. Papriky friggitelli nakrájajte na plátky a zelené fazuľky rozkrojte pozdĺžne.
5. Naplnte dno parnej nádoby až po uvedenú úroveň, vložte košík a naaranžujte do neho všetku nakrájanú zeleninu, potom prikryte pokrievkou.
6. Vložte parný hrniec do mikrovlnnej rúry, zvoľte možnosť Steam a nastavte čas na 7 minút.
7. Zeleninu naaranžujte na tanier a vytvorte malú kôpku, ochuťte zmesou oleja a byliniek a ozdobte jedlými kvetmi.