Rýchly a ľahký recept, kde jediné, na čom skutočne záleží, aby sa jedlo podarilo, je použitie super čerstvých vajec. Pridanie hráškovej smotany z neho urobí kompletné, lahodné a energické jedlo.
Suroviny
- Vajcia 4
- Ocot 2 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
- Hrachová polievka (recept č. 7)
- Pažítka podľa chuti
Postup
1. Začnite tým, že do pomerne veľkého hrnca nalejete pol litra vody.
2. Priveďte do varu, pridajte soľ a ocot a znížte teplotu (var musí byť sotva badateľný).
3. Vajíčka opatrne vložte do vriacej vody.
4. Vajcia varte 3-4 minúty a potom ich sceďte naberačkou cez savý papier.
5. V tejto chvíli zohrejte hrachovú polievku a na každý tanier nalejte malé množstvo, do stredu dajte jedno vajce a posypte korením a nasekanou pažítkou.