Vajcia, zemiaky, syr, strúhanka. Hoci sa krokety často podávajú ako predjedlo, majú všetky ingrediencie k tomu, aby boli kompletným jedlom. A ak sú obohatené o chuť jemných byliniek, je ich úspech zaručený.
![Bylinkové zemiakové krokety ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/b9420c3d-f9ea-4302-a5f2-9b0d2d3dfd6c/jsind9/std/400x0/5f7e08a8-herb_potato_croquettes-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Varené zemiaky 500 g
- Chlebová strúhanka 150 g
- Parmezán 60 g
- Múka 50 g
- Vajce 2
- Šalvia niekoľko lístkov
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Pikantné niekoľko vetvičiek
- Soľ a korenie podľa chuti
- Arašidový olej dostatok na smaženie
Postup
1. Zemiaky roztlačte, kým sú ešte teplé.
2. V tomto momente ich nechajte vychladnúť, potom pridajte múku, polovicu strúhanky, tymián, šalviu a šalviové lístky nasekané nadrobno, jedno vajce, soľ, korenie a parmezán, kým zmes nie je hladká.
3. Potom navlhčenými rukami uchopte za hrsť zemiakového cesta, každú z nich vytvarujte do tvaru valčeka, obaľte ich najprv v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby sa dobre prilepili na krokety.
4. Teraz je čas zapnúť sporák a dať naň priestrannú panvicu s veľkým množstvom arašidového oleja.
5. Je čas vyprážať ich pri teplote približne 180°, kým nie sú úplne zlatisté. Osušte na papierových utierkach a podávajte horúce!