Elegantná reinterpretácia tradičného "melanzane alla parmigiana", ľahko prepečená vďaka nastaveniu Crisp Fry. Vynikajúce predjedlo, výborné aj v lete, alebo chutné zeleninové jedlo ako alternatíva k mäsu či rybe.
Suroviny
- Baklažán 300 g
- Strúhanka 200 g
- Bazalka 2 listy
- Sladká paprika 1 lžíce
- Vajce 2
- Celozrnná múka 50 g
- Cherry rajčiny 100 g
- Parmigiano Reggiano 50 g
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ trošku
- Biele korenie trošku
Postup
1. Nastrúhajte parmezán a rozkrojte cherry rajčiny na polovice.
2. Rajčiny zmiešajte s olejom, soľou a korením a pridajte parmezán.
3. Bazalku nasekajte a dajte do misy so strúhankou a paprikou, potom ju dochuťte okejom, soľou a korením.
4. Ošúpte baklažány a nakrájajte ich na 1,5 cm obdĺžniky.
5. Obdĺžniky namočíme do múky a potom do rozšľahaného vajca.
6. Potom ich namočíme do strúhanky, pritlačíme, aby sa obalili a položíme na tanier Crisp.
7. Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, vyberte možnosť Crisp Fry a nastavte čas prípravy na 14 minút a 30 sekúnd.
8. Po zohriatí v mikrovlnnej rúre pri výkone 750 W počas 1 minúty podávajte horúce so smotanovými cherry rajčinami a parmezánom.