Krémové a Malinové Mille-feuille

  • Skopírovať odkaz
Krémové a Malinové Mille-feuille main image
Související technologie:
CRISP
Zistite viac
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
Chef Plus: 9 minút
Supreme: 11 minút
Počet porcií
4 osôb
Gurmánska verzia skvelého klasického jedla s vyváženou kombináciou lístkového cesta a krému, podávaná v malých lahodných porciách, ozdobená kvetmi a naviac čerstvými malinami.
Krémové a Malinové Mille-feuille ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Lístkové cesto 150 g
  • Žĺtky 4
  • Kukuričný škrob 30 g
  • Krupicový cukor 60 g
  • Práškový cukor 2 lyžice
  • Maliny 50 g
  • Vanilkový struk 1
  • Mlieko 200 ml
  • Citrón ½

Postup

1. V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do hladkej peny.
2. Pridajte kukuričný škrob a dobre premiešajte.
3. Pridajte mlieko, vanilkový struk a citrónovú kôru a dobre premiešajte do hladka.
4. Misu zakryte priehľadnou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry a vložte ju do mikrovlnnej rúry: nastavte výkon 750 W na 2 minúty pre 2 porcie, 4 minúty pre 4 porcie.
5. Medzitým rozvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte ho na obdĺžniky široké asi 1 prst.
6. Obdĺžniky položte na špeciálny tanier Crisp a posypte ich práškovým cukrom.
7. Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte Crisp a nastavte čas prípravy na 11 minút.
8. Po upečení lístkového cesta pripravte tortu tak, že na tanier striedavo vodorovne aranžujete vrstvy krému a vrstvy lístkového cesta. Potom ho ozdobte malinami a prikryte malými jedlými kvetmi.
CRISP

Související technologie:

CRISP

Funkcia Crisp umožňuje dosiahnuť chrumkavý, zlatistý povrch pokrmov.
Súvisiace recepty