Japonská tradícia a talianska kuchyňa sa spájajú v tempure, suchej obalovanej zelenine s japonským pôvodom. Táto interpretácia obohacuje obe gastronomické kultúry: krevety objavujú neobvyklý súlad, zatiaľ čo klasické cuketové kvety sa stretávajú s neobvyklým cestom.
Suroviny
- Krevetie chvostíky 12
- Cuketové kvety 12
- Vajce 1 žĺtok
- 00 múka 80 g
- Voda 80 g
- Kocky ľadu podľa chuti
- Dostatočný arašidový olej na smaženie
- Soľ podľa chuti
Postup
1. Najprv vyšľahajte žĺtok a potom striedavo s múkou pridávajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
2. Cesto vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
3. Potom krevety očistite a umyte. Očistite tekvicové kvety, odstráňte stonku, omotajte ich okolo chvostov kreviet a upevnite ich dlhou drevenou špajdľou.
4. Teraz je čas postaviť panvicu na oheň, pridať arašidový olej a zohriať ho (180°).
5. Do cesta pridajte kocky ľadu, ponorte krevety a po niekoľkých kúskoch ich vložte do rozpáleného oleja a smažte ich dozlatista.
6. Potom ich nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte ich so sójovou omáčkou podľa chuti.