Japonská tradícia a talianska kuchyňa sa spájajú v tempure, suchej obalovanej zelenine s japonským pôvodom. Táto interpretácia obohacuje obe gastronomické kultúry: krevety objavujú neobvyklý súlad, zatiaľ čo klasické cuketové kvety sa stretávajú s neobvyklým cestom.
![Krevety a cuketové kvety tempura ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/6dcd25d3-4a42-4e43-8f03-12b0ec447e8a/jsind9/std/400x0/fd090df4-shrimp_and_zucchini_blossoms_tempura-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Krevetie chvostíky 12
- Cuketové kvety 12
- Vajce 1 žĺtok
- 00 múka 80 g
- Voda 80 g
- Kocky ľadu podľa chuti
- Dostatočný arašidový olej na smaženie
- Soľ podľa chuti
Postup
1. Najprv vyšľahajte žĺtok a potom striedavo s múkou pridávajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
2. Cesto vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
3. Potom krevety očistite a umyte. Očistite tekvicové kvety, odstráňte stonku, omotajte ich okolo chvostov kreviet a upevnite ich dlhou drevenou špajdľou.
4. Teraz je čas postaviť panvicu na oheň, pridať arašidový olej a zohriať ho (180°).
5. Do cesta pridajte kocky ľadu, ponorte krevety a po niekoľkých kúskoch ich vložte do rozpáleného oleja a smažte ich dozlatista.
6. Potom ich nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte ich so sójovou omáčkou podľa chuti.