Klasické indonézske jedlo pripravené a odľahčené v stredomorskom štýle, ideálne na spoločné chvíle s blízkymi
Suroviny
- Organické kuracie prsia 400 g
- Mandľová múka 100 g
- Arašidové maslo 2 polievkové lyžice
- Sójová omáčka 2 polievkové lyžice
- Šalotka 2
- Limetka 1
- Morská soľ štipka
- Bambusové špízy 8
- Slnečnicový olej 2 polievkové lyžice
Postup
1. Kuracie mäso nakrájajte na dlhé tenké pásiky.
2. Kuracie prúžky navlečte na tyčinky.
3. Do misky dajte mandľovú múku.
1.
2.
3.
4. Pridajte arašidové maslo a sójovú omáčku.
5. Šalotku nakrájajte nadrobno a pridajte ju do zmesi.
6. Lžičkou zmes naneste na špízy.
4.
5.
6.
7. Špízy poukladajte na tanier určený na prípravu Crisp Fry v mikrovlnnej rúre.
8. Vložte tanier do zárezu.
9. Nastavte funkciu Crisp Fry, zadajte hmotnosť a stlačením tlačidla Start začnite varenie.
7.
8.
9.
10. Medzitým vyšľahajte limetkovú šťavu s olejom a soľou.
11. Po uvarení špízy vyberte.
12. Podávajte posypané morskou soľou a poliate limetkovou omáčkou.
10.
11.
12.