Drobené mandle uzatvárajú mečúňa do chrumkavej škrupiny, bez toho, aby zakryli jeho chuť. Tento recept ponúka zaujímavú alternatívu k obvyklej príprave na grile, s ktorou však zdieľa svoju jednoduchosť.
Suroviny
- Mečúň 4 plátky
- Pomarančová kôra 1
- Nasekané mandle 100 g
- Chlieb z tvrdej pšenice 2 plátky
- Syr Pecorino 2 lyžice
- Mäta niekoľko lístkov
- Majoránka niekoľko vetvičiek
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Na začiatok dajte do mixéra chlieb bez kôrky, mandle, mätu, majoránku, pomarančovú kôru a syr. Mixujte, kým zmes nie je hladká.
2. Potom opečte plátky mečúňa s aromatickou zmesou strúhanky.
3. Zapnite horúcu platňu a potrite ju niekoľkými lyžicami extra panenského olivového oleja.
4. Nakoniec plátky mečúňa niekoľko minút opečte z každej strany na strednom ohni a posypte soľou a korením