Soba nudle sú skutočným triumfom pocitov, počnúc ich prípravou. Vyrábajú sa z pohánkového cesta, ktoré sa často spracováva ručne pomocou dlhých valčekov, aby vznikli charakteristické rezance, ktoré sa dajú kombinovať s nekonečným množstvom receptov, takmer vždy založených na zelenine. Príprava tohto receptu je sprevádzaná autentickou zvukovou kulisou: lúpanie, krájanie, mletie, pečenie a varenie sa stávajú zvukovou kulisou veľmi chutného zeleninového receptu, ktorý sa mení na autentický zmyslový zážitok.
Suroviny
- Nudle Soba 300 g
- Mrkva 100 g
- Biela reďkovka daikon 100 g
- Jarná cibuľka 70 g
- Zázvor 30 g
- Koriander 1 vetvička
- Sójová omáčka 50 ml
- Ryžový ocot 20 ml
- Slnečnicový olej 4 čajové lyžičky
Postup
1. Ošúpte mrkvu a bielu reďkovku daikon.
2. Nakrájajte ich spolu s jarnou cibuľkou na tenké pásiky.
3. Ošúpte zázvor.
1.
2.
3.
4. Zázvor nastrúhajte.
5. Postavte panvicu na indukčnú varnú dosku a nastavte ju na stupeň výkonu 8.
6. Pridajte zeleninu a niekoľko minút ju orestujte.
4.
5.
6.
7. Zeleninu navlhčite sójovým a ryžovým octom a nechajte ho odparovať.
8. Medzitým postavte hrniec s vodou a vyberte funkciu automatického varenia.
9. Ponorte rezance Soba do vody a priveďte ich do varu.
7.
8.
9.
10. Rezance vyberte kuchynskými kliešťami a preložte ich do hrnca so zeleninou.
11. Všetko dobre premiešajte.
12. Nastavte funkciu automatického udržiavania teploty a nechajte rezance odpočívať.
10.
11.
12.
13. Vyberte limetku z chladničky a nakrájajte ju na mesiačiky.
14. Koriander nasekajte nahrubo.
15. Rezance podávajte posypané koriandrom a nakrájanou limetkou.
13.
14.
15.