Soba nudle sú skutočným triumfom pocitov, počnúc ich prípravou. Vyrábajú sa z pohánkového cesta, ktoré sa často spracováva ručne pomocou dlhých valčekov, aby vznikli charakteristické rezance, ktoré sa dajú kombinovať s nekonečným množstvom receptov, takmer vždy založených na zelenine. Príprava tohto receptu je sprevádzaná autentickou zvukovou kulisou: lúpanie, krájanie, mletie, pečenie a varenie sa stávajú zvukovou kulisou veľmi chutného zeleninového receptu, ktorý sa mení na autentický zmyslový zážitok.
Vegetariánska
Pescetariánska
Všežravé
Suroviny
Nudle Soba
300 g
Mrkva
100 g
Biela reďkovka daikon
100 g
Jarná cibuľka
70 g
Zázvor
30 g
Koriander
1 vetvička
Sójová omáčka
50 ml
Ryžový ocot
20 ml
Slnečnicový olej
4 čajové lyžičky
Postup
1.
Ošúpte mrkvu a bielu reďkovku daikon.
2.
Nakrájajte ich spolu s jarnou cibuľkou na tenké pásiky.
3.
Ošúpte zázvor.
1.
2.
3.
4.
Zázvor nastrúhajte.
5.
Postavte panvicu na indukčnú varnú dosku a nastavte ju na stupeň výkonu 8.
6.
Pridajte zeleninu a niekoľko minút ju orestujte.
4.
5.
6.
7.
Zeleninu navlhčite sójovým a ryžovým octom a nechajte ho odparovať.
8.
Medzitým postavte hrniec s vodou a vyberte funkciu automatického varenia.
9.
Ponorte rezance Soba do vody a priveďte ich do varu.
7.
8.
9.
10.
Rezance vyberte kuchynskými kliešťami a preložte ich do hrnca so zeleninou.
11.
Všetko dobre premiešajte.
12.
Nastavte funkciu automatického udržiavania teploty a nechajte rezance odpočívať.
10.
11.
12.
13.
Vyberte limetku z chladničky a nakrájajte ju na mesiačiky.
14.
Koriander nasekajte nahrubo.
15.
Rezance podávajte posypané koriandrom a nakrájanou limetkou.