Keď hovoríme o pudingoch, ako prvý nás napadne pannacotta, puding, ktorý sa zrodil v Piemonte, ale dnes je preslávený po celom svete. To však neznamená, že už nemôže ohromiť: na vytvorenie lahodnej verzie stači jedna lyžička instantnej kávy.
Suroviny
- Vysokotučná smotana 1/2 l
- Cukor 80 g
- Rozpustná káva 1 lyžica
- Želatinové listy 10 g
- Kardamonové lusky 2
- Vanilka 1 fazuľa
- Oblátky
Postup
1. Začnite zmäkčením plátkov želatíny v studenej vode.
2. Potom položte panvicu na sporák.
3. V tomto momente nalejte do hrnca smotanu spolu s cukrom, kardamónovými strukmi a vanilkovým luskom rozpoleným na polovicu.
4. Priveďte do varu.
5. Teraz pridajte scedenú a vyžmýkanú želatínu a rozpustnú kávu.
6. Potom zmes preceďte do formičiek, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
7. Nakoniec koláč podávajte ozdobený oblátkami.