Lahodné predjedlo alebo chutný samostatný chod, ktorý je možné jednoducho popísať ako neodolateľný slaný koláč z lososa, cukety a syru robiola.
Suroviny
- Lístkové cesto, rozvaľkané 120 g
- Údený losos 50 g
- Cuketa 2
- Robiola (taliansky mäkký syr) 120 g
- Vajce 2
- Bazalka 1 list
- Tymián 1 list
- Cesnak 1/2 strúčika
- Pažítka 1 list
- Mäta 1 list
- Biele korenie trošku
Postup
1. Všetky bylinky jemne nasekajte a dajte ich do misy.
2. Pridajte syr robiola, vajce, soľ, korenie a nakrájaného lososa.
3. Pridajte cuketu nakrájanú na tenké plátky.
4. Lístkovým cestom vyložte tanier Crisp potom, čo odstránite papier, ktorým bol zabalený.
5. Naplňte ho plnkou a okraje zahnite dovnútra.
6. Vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte varenie s ventilátorom a nastavte teplotu na 190 °C na 25 minút.
7. Po uvarení vyberte z mikrovlnnej rúry, nakrájajte na kolieska, ozdobte pomocou klieští jedlými kvetmi a čerstvými bylinkami a podávajte.