V tejto príprave, jej základom sú kráľovské krevety (manzzancolle) a morský ostriež, je čerstvosť mora oživený ostrou chuťou zázvoru, starobylého korenia, ktoré zažíva v mnohých súčasných receptoch novú mladosť. Milovníci morských plodov nebudú sklamaní, pretože táto kombinácia je skutočne vydarená.
Suroviny
- Surová krevetová dužina 150 g
- Filet z ostrieža (alebo morského vlka) 150 g
- Nakrájaný bochník chleba 2 plátky
- Citrónová kôra 1
- Kôpor niekoľko vetvičiek
- Majoránka 2 vetvičky
- Zázvor 1 kus
- Soľ a korenie podľa chuti
- Vajce 1
- Mandle nakrájané na plátky 40 g
- Chlebové drobky podľa chuti
- Arašidový olej
Postup
1. Na začiatku krevety očistite: odstráňte z nich škrupiny a chvosty a stiahnite ich z kože.
2. Potom ich opláchnite studenou vodou a nahrubo nakrájajte nožom.
3. V tejto fáze filety z morského vlka stiahnite z kože, zbavte ich kože a kostí a nakrájajte ich na malé kocky pomocou porcovacieho noža (veľký kuchynský nôž).
4. V mixéri rozmixujte plátky chleba bez kôrky s bylinkami a potom pridajte vajcia.
5. V miske zmiešajte rybie a mušľové mäso, ochuťte citrónovou kôrou, pridajte zázvorovú šťavu získanú nastrúhaním koreňa na kúsok bielej papierovej utierky a následným vyžmýkaním, potom dochuťte soľou a korením.
6. V tomto momente zmes doplňte pridaním chlebového a bylinkového krému a navlhčenými rukami vytvarujte malé guľky s priemerom 2 cm; ak je zmes príliš mäkká, spevnite ju pridaním niekoľkých polievkových lyžíc strúhanky.
7. Potom guľky obaľte v strúhanke zmiešanej s mandľami.
8. Teraz je čas zapnúť sporák, dať naň priestranný kastról s veľkým množstvom arašidového oleja a smažiť pri teplote približne 170°. Podávajte ihneď.