Farba šafránu, údená chuť špečáikov a sviežosť cukety sa mieša v omáčke, ktorá je pastvou pre oči a potešením pre chuťové poháriky. Vyskúšajte ju s cestovinami krátkeho tvaru, ako rýchly a lahodný prvý chod.
![Šafránová omáčka s cuketou a slaninou ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/2fbe9773-0630-4bcf-b2b6-56373a7a64ba/jsind9/std/400x0/cdff0c20-saffron_zucchini_and_bacon_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Cestoviny Penne 300 g
- Na kocky nakrájaná šunka alebo slanina 80 g
- Stredne veľké cukety 5
- Smotana na varenie 200 ml
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Šafrán 1 sáčok
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Polovina šalotky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Je čas odstrániť špičky z cukiet, umyť ich a nakrájať na polmesiačiky.
Potom nakrájajte šalotku
2. Potom zapnite sporák.
Dajte na ňu veľkú nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju extra panenským olivovým olejom, a keď sa zohreje, pridajte šalotku.
3. V tomto momente zohrievajte asi dve minúty, potom pridajte slaninu: varte na strednom ohni 10 minút, potom pridajte cuketu a pokračujte vo varení asi 15 minút, tiež dochuťte soľou a korením.
4. Šafran rozpustite v smotane na varenie a pridajte k cuketám: prehrejte a ochuťte tymiánom.
5. Je čas uvariť cestoviny penne al dente a ochutiť ich omáčkou.