Jablká sú zdravé ovocie známe po celom svete. Recept by mal byť ľahký a zdravý, aby sa zdôraznila ich kvalita.
Suroviny
- Zelené jablká 4
- Kuracie prsia 250 g
- Kari masala 1 polievková lyžica
- Hrozienka 30 g
- Škoricové tyčinky 2
- Badián / hviezdicový aníz 3
- Čerstvá mäta 1 trs
- Soľ 1 štipka
Postup
1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky.
2. Kuracie pásiky vložte do misky a pridajte kari masalu, štipku soli a lístky mäty.
3. Pridajte hrozienka a píniové oriešky a dobre premiešajte.
1.
2.
4. Vnútornú časť jabĺk odstráňte.
5. Na jablká navrstvite ochutené kuracie mäso a vložte ho do zapekacej misy so škoricou a badiánom.
6. Naplňte zásobník na vodu v rúre.
5a.
5b.
7. Jablká rozložte na plech a potom ich vložte do rúry.
8. Nastavte parametre pečenia: funkciu ventilácie, 180 °C a stredný stupeň pary.
9. Po upečení podávajte jablká s vlastnou šťavou.
7.
8.
9.